Zonnepanelen Nieuwkuijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nieuwkuijk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via deze website tref jij handige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Nieuwkuijk!

zonnepanelen installateur 5253
 • Lagere maandlasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5253
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwkuijk april 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.heusden.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Heusden. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Heusden kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nieuwkuijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nieuwkuijk kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4875), dan is het voordeel al €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nieuwkuijk schommelen tussen de €4200 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Powerpeers betaal je al snel €614,25 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nieuwkuijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3700 – €4200€440
2277012€5025 – €5750€675
3328015€6075 – €6250€750
4391016€6425 – €6750€940
5443020€7075 – €7200€1010
6494022€7425 – €8100€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Nieuwkuijk ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwkuijk bedraagt 3450 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuwkuijk?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwkuijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nieuwkuijk vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt zoek jij in een zeer korte periode een uitstekende monteur in de buurt. Sommige leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan interessant zonnepanelen advies in Nieuwkuijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwkuijk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5253).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!