Zonnepanelen Haarsteeg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Haarsteeg? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze tool bekijk je handige info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Haarsteeg!

zonnepanelen installateur 5256
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haarsteeg juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.heusden.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Heusden. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Heusden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Haarsteeg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Haarsteeg bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan is het voordeel al €1029. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Plusminus 750.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Haarsteeg liggen tussen de €4500 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Haarsteeg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3600 – €4325€400
2310011€5300 – €5825€675
3341016€5950 – €6275€875
4384017€6550 – €6725€900
5458020€7025 – €7225€970
6498022€7425 – €7975€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Haarsteeg tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haarsteeg bedraagt 3450 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Haarsteeg?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haarsteeg

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Haarsteeg vergelijken? Door middel van het advies hieronder heb jij vandaag nog een deskundige aanbieder in je woonplaats. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Haarsteeg.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haarsteeg op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van panelen in de buurt (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5254, 5256).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!