Zonnepanelen Loon op Zand kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Loon op Zand? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze pagina tref jij samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Loon op Zand!

zonnepanelen installateur 5175
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5175
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loon op Zand juli 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.loonopzand.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Loon op Zand. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Loon op Zand is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Loon op Zand
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Loon op Zand bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5150), dan is het belastingvoordeel al €1081,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 800.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Loon op Zand schommelen tussen de €4600 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €645,75 (onkosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Loon op Zand kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3475 – €4375€420
2292012€5175 – €5775€575
3324014€5900 – €6100€875
4382017€6325 – €6700€950
5463020€7075 – €7125€1020
6481021€7625 – €8125€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Loon op Zand achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loon op Zand is 3420 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Loon op Zand?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loon-op-zand

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Loon op Zand vergelijken? Door onderstaande tips kies je zonder problemen een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Het merendeel van de bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk expliciet het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Loon op Zand.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Loon op Zand.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Loon op Zand op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5175).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente