Zonnepanelen Hedikhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Hedikhuizen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Middels het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze tool ontdek je omvangrijke gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hedikhuizen!

zonnepanelen installateur 5256
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hedikhuizen februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.heusden.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Heusden. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Heusden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hedikhuizen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hedikhuizen bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan is het belastingvoordeel al €1039,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 500.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hedikhuizen schommelen tussen de €4700 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert grofweg 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of NLE staat dit al gauw gelijk aan €621 (prijs februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hedikhuizen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120207€3425 – €4300€430
2300012€5125 – €5825€550
3321016€6100 – €6075€725
4415016€6350 – €6600€930
5432020€6950 – €7125€1000
6509023€7550 – €7900€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Hedikhuizen ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hedikhuizen bedraagt 3450 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Hedikhuizen?

Voor de installatie van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hedikhuizen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hedikhuizen vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vergelijk je in een zeer korte periode een goede specialist in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het soort woning. Het type woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Hedikhuizen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Heusden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hedikhuizen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 5256).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!