Zonnepanelen Echt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Echt? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij waardevolle aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Echt!

zonnepanelen installateur 6101
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Echt mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.echt-susteren.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Echt-Susteren. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Echt-Susteren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Echt
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Echt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan is het voordeel al €1097,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Echt fluctueren tussen de €4100 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €661,5 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Echt kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3575 – €4450€420
2292013€5200 – €5600€525
3334014€6050 – €6250€825
4408016€6525 – €6725€890
5458019€7075 – €7175€1010
6518021€7650 – €8025€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Echt ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Echt is 3310 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Echt?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-echt

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Echt vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan tref jij in enkele stappen een deskundige expert in de regio. De meeste aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets het type huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Echt.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Echt-Susteren.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Echt op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6100, 6101, 6102).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!