Zonnepanelen Roosteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Roosteren? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Met zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze pagina vind jij praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Roosteren!

zonnepanelen installateur 6116
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6116
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Roosteren mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.echt-susteren.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Echt-Susteren. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts noemen we de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Echt-Susteren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Roosteren
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Roosteren kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 800.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Roosteren fluctueren tussen de €5400 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen mondt uit in grofweg 3010 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €677,25 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Roosteren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117608€3400 – €4400€380
2287011€5025 – €5775€575
3340016€6100 – €6175€700
4385016€6425 – €6700€930
5463019€7075 – €7200€1010
6499022€7700 – €7900€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Roosteren ontdek je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roosteren is 3310 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Roosteren?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-roosteren

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Roosteren vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt vind jij in enkele stappen een goede installateur in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de aard van de woning. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Roosteren.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Echt-Susteren.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Roosteren op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een project in je eigen buurt (Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 6116).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!