Zonnepanelen Nieuwstadt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Nieuwstadt? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Mede door de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door deze website doorzoek je veelzijdige aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Nieuwstadt!

zonnepanelen installateur 6118
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6118
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwstadt mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.echt-susteren.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Echt-Susteren. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Echt-Susteren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Nieuwstadt
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nieuwstadt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 650.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuwstadt liggen tussen de €4600 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €679,5 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nieuwstadt is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3450 – €4400€380
2308012€5125 – €5850€650
3331014€6000 – €6275€775
4408018€6500 – €6700€890
5449019€7050 – €7275€1010
6490021€7675 – €8100€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Nieuwstadt ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwstadt is 3310 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Nieuwstadt?

Puur voor panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwstadt

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nieuwstadt vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vind jij zonder problemen een uitstekende aanbieder in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Nieuwstadt.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In een week volgen er offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Echt-Susteren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwstadt op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 6118).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!