Zonnepanelen Maria Hoop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Maria Hoop? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Met de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze tool lees jij bruikbare gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Maria Hoop!

zonnepanelen installateur 6105
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6105
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Maria Hoop mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.echt-susteren.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Echt-Susteren. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Echt-Susteren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Maria Hoop
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Maria Hoop kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan profiteer je al van een korting van €1107,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 800.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Maria Hoop variëren tussen de €5100 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op circa 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor zo’n €666 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Maria Hoop kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3425 – €4425€390
2310012€5200 – €5875€600
3332015€6050 – €6125€825
4402016€6300 – €6825€930
5443020€7000 – €7225€980
6520023€7575 – €8000€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Maria Hoop achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maria Hoop bedraagt 3310 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Maria Hoop?

Voor zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-maria-hoop

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Maria Hoop vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref je vandaag nog een uitstekende vakman in je postcoderoos. Een aantal installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Definieer het type huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Maria Hoop.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Echt-Susteren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Maria Hoop op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 6105).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!