Zonnepanelen Koningsbosch kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Koningsbosch? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze website bekijk je uitgebreide informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Koningsbosch!

zonnepanelen installateur 6104
 • Lagere maandlasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6104
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koningsbosch mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.echt-susteren.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Echt-Susteren. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Echt-Susteren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Koningsbosch
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Koningsbosch kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5250), dan is jouw winst al €1102,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Koningsbosch komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Vandebron betaal je hiervoor wel €663,75 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Koningsbosch kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3450 – €4375€380
2294011€5075 – €5725€550
3356016€5925 – €6175€700
4406017€6350 – €6725€890
5431019€6900 – €7125€960
6511021€7525 – €7800€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Koningsbosch achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koningsbosch is 3310 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Koningsbosch?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koningsbosch

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Koningsbosch vergelijken? Met onderstaande tips heb jij vandaag nog een goede specialist in jouw streek. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Koningsbosch.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Echt-Susteren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koningsbosch op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6104).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!