Zonnepanelen Susteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Susteren? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze website bekijk je accurate raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Susteren!

zonnepanelen installateur 6114
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6114
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Susteren mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.echt-susteren.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Echt-Susteren. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Echt-Susteren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Susteren
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Susteren kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan profiteer je al van een korting van €1128,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Susteren liggen tussen om en nabij de €4900 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Oxxio betaal je al snel €675 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Susteren kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118707€3400 – €4325€410
2273013€5025 – €5900€500
3327015€6100 – €6225€750
4388018€6300 – €6775€910
5454019€6950 – €7300€1010
6510021€7625 – €8050€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Susteren lees jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Susteren is 3310 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Susteren?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-susteren

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Susteren vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies je binnen enkele minuten een erkende installateur in je postcodegebied. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het soort woning. Het type huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Susteren.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Echt-Susteren.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Susteren op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 6114).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!