Zonnepanelen Sint Joost kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint Joost? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze website bekijk je toepasbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Sint Joost!

zonnepanelen installateur 6112
 • Lagere maandlasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6112
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Joost mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.echt-susteren.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Echt-Susteren. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens noemen we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Echt-Susteren zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Sint Joost
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sint Joost zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5350), dan bedraagt dit al €1123,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 800.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sint Joost fluctueren tussen de €4900 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Qurrent betaal je hiervoor wel €672,75 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sint Joost bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3450 – €4425€430
2276012€5150 – €5800€650
3341014€6100 – €6225€800
4417018€6475 – €6675€940
5441020€6900 – €7125€1000
6501023€7400 – €8025€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Sint Joost ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Joost bedraagt 3310 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint Joost?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-joost

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sint Joost vergelijken? Dankzij onze stappenplan kies je snel en eenvoudig een deskundige leverancier in de regio. Een aantal bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Sint Joost.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Echt-Susteren.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint Joost op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Susteren, Dieteren, Heide, Roosteren, Echt, Maria Hoop, Peij, Slek, Nieuwstadt, Sint Joost, Koningsbosch)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 6111, 6112).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!