Zonnepanelen Oosterblokker kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Oosterblokker? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze tool bekijk je omvangrijke informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oosterblokker!

zonnepanelen installateur 1696
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1696
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterblokker april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.drechterland.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Drechterland. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Drechterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Oosterblokker
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oosterblokker zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan bedraagt dit al €997,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 550.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oosterblokker liggen tussen de €4300 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op zo’n 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €675 (tarief april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Oosterblokker bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3500 – €4375€420
2273011€5000 – €5800€575
3328014€6025 – €6225€825
4394018€6375 – €6600€910
5447019€6950 – €7275€980
6489023€7425 – €8125€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Oosterblokker vind je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterblokker is 3020 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Oosterblokker?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterblokker

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oosterblokker vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies jij snel en eenvoudig een professionele vakman in je postcoderoos. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Oosterblokker.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Drechterland.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oosterblokker op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een project in je eigen buurt (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 1696).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!