Zonnepanelen Hem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Hem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels onze vergelijker ontdek je bruikbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Hem!

zonnepanelen installateur 1607
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1607
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hem juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.drechterland.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Drechterland. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Drechterland zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Hem
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hem zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5175), dan profiteer je al van een korting van €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 800.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hem variëren tussen de €4400 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €686,25 (kosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3575 – €4425€420
2273011€5150 – €5600€675
3352016€6000 – €6200€825
4404016€6375 – €6750€900
5442020€6900 – €7225€1010
6488021€7475 – €8125€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Hem achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hem bedraagt 3020 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Hem?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Hem vergelijken? Door onderstaande tips vergelijk jij in korte tijd een betrouwbare monteur in je woonplaats. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Hem.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Drechterland.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hem op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een project in je eigen buurt (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 1607).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!