Zonnepanelen Westwoud kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Westwoud? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze tool lees jij bruikbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Westwoud!

zonnepanelen installateur 1617
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1617
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westwoud juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.drechterland.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Drechterland. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Drechterland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Westwoud
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Westwoud kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan pak je al €1123,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Pakweg 650.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Westwoud variëren tussen de €5300 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €609,75 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Westwoud kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3550 – €4425€430
2281011€5250 – €5650€600
3320015€5975 – €6175€875
4409017€6325 – €6775€900
5451019€6925 – €7275€990
6488021€7400 – €8125€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Westwoud lees jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westwoud bedraagt 3020 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Westwoud?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westwoud

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Westwoud vergelijken? Via onderstaande tips tref je in korte tijd een professionele vakman in jouw omgeving. De meeste leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het type huis. Het soort dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Westwoud.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Op die manier weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Drechterland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Westwoud op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een project in je eigen buurt (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 1617).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!