Zonnepanelen Oosterleek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Oosterleek? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Middels innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze vergelijker tref jij accurate toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Oosterleek!

zonnepanelen installateur 1609
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1609
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterleek juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.drechterland.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Drechterland. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Drechterland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oosterleek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oosterleek kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5225), dan is het voordeel al €1097,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oosterleek variëren tussen de €5000 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oosterleek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119907€3625 – €4325€440
2272012€5125 – €5775€575
3328014€5900 – €6175€850
4391017€6450 – €6800€890
5440020€6950 – €7150€1030
6511023€7475 – €7950€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Oosterleek lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterleek bedraagt 3020 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Oosterleek?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterleek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Oosterleek vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten heb jij vandaag nog een uitstekende vakman in je woonplaats. Een aantal installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Oosterleek.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Drechterland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oosterleek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1609).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!