Zonnepanelen Hoogkarspel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Hoogkarspel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van deze website tref jij actuele adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Hoogkarspel!

zonnepanelen installateur 1616
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogkarspel juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.drechterland.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Drechterland. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Drechterland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hoogkarspel
Direct zonnepanelen bestellen? In Hoogkarspel zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan bedraagt dit al €1118,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hoogkarspel komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa circa 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent of Qurrent betaal je hiervoor wel €607,5 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hoogkarspel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3700 – €4500€390
2281012€5100 – €5825€675
3359014€6075 – €6025€725
4398016€6475 – €6800€900
5443020€6925 – €7300€960
6499021€7425 – €7950€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Hoogkarspel achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogkarspel is 3020 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Hoogkarspel?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogkarspel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hoogkarspel vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref jij in enkele stappen een uitstekende specialist in je postcodegebied. Veel aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het genre huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Hoogkarspel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Drechterland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hoogkarspel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1616).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!