Zonnepanelen Schellinkhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Schellinkhout? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze vergelijker tref je veelzijdige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Schellinkhout!

zonnepanelen installateur 1697
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schellinkhout juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.drechterland.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Drechterland. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Drechterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Schellinkhout
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Schellinkhout bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4775), dan loopt dit al op tot €1002,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 500.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Schellinkhout komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €677,25 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Schellinkhout bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3450 – €4225€380
2302011€5250 – €5775€500
3328014€6075 – €6200€700
4392017€6350 – €6700€950
5456019€7000 – €7225€1000
6484022€7550 – €8150€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Schellinkhout zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schellinkhout is 3020 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Schellinkhout?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schellinkhout

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Schellinkhout vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies je vandaag nog een uitmuntende installateur in jouw omgeving. Een aantal leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de aard van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Schellinkhout.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Drechterland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Schellinkhout op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 1697).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!