Zonnepanelen Wijdenes kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Wijdenes? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze pagina check jij accurate raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Wijdenes!

zonnepanelen installateur 1608
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1608
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijdenes april 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.drechterland.nl lees je de spelregels in de gemeente Drechterland. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Drechterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Wijdenes
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wijdenes kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5200), dan pak je al €1092. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 800.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wijdenes komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pakweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €688,5 (prijspeil april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wijdenes kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117608€3550 – €4325€440
2272011€5000 – €5675€625
3332014€5950 – €6225€775
4415018€6500 – €6725€920
5464019€7025 – €7225€1000
6520021€7425 – €8100€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Wijdenes lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijdenes bedraagt 3020 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Wijdenes?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijdenes

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wijdenes vergelijken? Via het onderstaande stappenplan tref jij moeiteloos een erkende specialist in jouw streek. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het soort huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Wijdenes.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificering (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Drechterland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wijdenes op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1608).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!