Zonnepanelen Venhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Venhuizen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van onze vergelijker bekijk je accurate adviezen over zonnepanelen kopen in Venhuizen!

zonnepanelen installateur 1606
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1606
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Venhuizen juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.drechterland.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Drechterland. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Drechterland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Venhuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Venhuizen bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5150), dan loopt dit al op tot €1081,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Venhuizen fluctueren tussen de €4800 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €684 (vergoeding juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Venhuizen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3550 – €4450€380
2302013€5125 – €5650€575
3320014€5925 – €6175€850
4382018€6550 – €6625€940
5464019€7050 – €7150€980
6490021€7400 – €7850€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Venhuizen ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Venhuizen bedraagt 3020 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Venhuizen?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-venhuizen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Venhuizen vergelijken? Door middel van het advies hieronder heb jij zonder problemen een goede vakman in jouw omgeving. De meeste installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Venhuizen.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Drechterland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Venhuizen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal project (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1606).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!