Zonnepanelen Bergen Noord-Holland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bergen Noord-Holland? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website lees je uitgebreide toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bergen Noord-Holland!

zonnepanelen installateur 1931
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergen Noord-Holland juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.bergen-nh.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Bergen Noord-Holland. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Bergen Noord-Holland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bergen Noord-Holland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bergen Noord-Holland bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4650), dan pak je al €976,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bergen Noord-Holland liggen tussen de €4000 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €627,75 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Bergen Noord-Holland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3500 – €4325€410
2273012€5250 – €5750€650
3322016€5925 – €6225€875
4397018€6550 – €6800€930
5468019€6950 – €7275€1000
6507023€7675 – €7850€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Bergen Noord-Holland bekijk jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergen Noord-Holland bedraagt 2990 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Bergen Noord-Holland?

Voor panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergen-noord-holland

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Bergen Noord-Holland vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk je zonder problemen een erkende installateur in jouw streek. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets expliciet het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Bergen Noord-Holland.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bergen Noord-Holland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een regionaal project (Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1930, 1931).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente