Zonnepanelen Bergen aan Zee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Bergen aan Zee? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij accurate details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bergen aan Zee!

zonnepanelen installateur 1865
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1865
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergen aan Zee juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.bergen-nh.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bergen Noord-Holland. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Bergen Noord-Holland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bergen aan Zee
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bergen aan Zee kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan is het belastingvoordeel al €1034,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bergen aan Zee variëren tussen de €5400 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (tarief juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Bergen aan Zee kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3650 – €4325€390
2292011€5150 – €5700€625
3321015€5925 – €6100€800
4380016€6525 – €6600€900
5469019€7000 – €7225€990
6509022€7550 – €8150€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Bergen aan Zee tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergen aan Zee bedraagt 2990 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bergen aan Zee?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergen-aan-zee

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Bergen aan Zee vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref jij zonder problemen een deskundige leverancier in de buurt. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Bergen aan Zee.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bergen aan Zee op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 1865).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!