Zonnepanelen Egmond aan den Hoef kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Egmond aan den Hoef? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze vergelijker check je omvangrijke tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Egmond aan den Hoef!

zonnepanelen installateur 1934
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1934
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Egmond aan den Hoef juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.bergen-nh.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bergen Noord-Holland. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Bergen Noord-Holland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Egmond aan den Hoef
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Egmond aan den Hoef kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan bedraagt dit al €1065,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Circa 550.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Egmond aan den Hoef liggen tussen om en nabij de €4000 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert ongeveer 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €639 (prijspeil juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Egmond aan den Hoef kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3550 – €4400€430
2294013€5275 – €5675€500
3336016€5975 – €6225€825
4410016€6400 – €6850€950
5461020€6900 – €7150€980
6487022€7475 – €8175€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Egmond aan den Hoef check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Egmond aan den Hoef is 2990 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel klanten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Egmond aan den Hoef?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-egmond-aan-den-hoef

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Egmond aan den Hoef vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten vergelijk je snel en eenvoudig een erkende leverancier in jouw streek. Het merendeel van de adviseurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Egmond aan den Hoef.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Egmond aan den Hoef op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een project in je eigen buurt (Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 1934).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!