Zonnepanelen Groet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Groet? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze tool vind jij bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Groet!

zonnepanelen installateur 1873
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verantwoorde investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1873
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Groet april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.bergen-nh.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Bergen Noord-Holland. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Bergen Noord-Holland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Groet
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Groet kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4975), dan is het belastingvoordeel al €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Groet komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €630 (prijspeil april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Groet is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117108€3625 – €4500€380
2290011€5300 – €5600€600
3342014€6075 – €6050€700
4391018€6500 – €6650€950
5436020€6925 – €7200€970
6517023€7625 – €7900€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Groet ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Groet is 2990 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Groet?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-groet

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Groet vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kies jij moeiteloos een erkende specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Groet.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Groet op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1873).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!