Zonnepanelen Uitgeest kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Uitgeest? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze tool vind jij waardevolle informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Uitgeest!

zonnepanelen installateur 1911
 • Minder betalen voor stroom.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcode1911
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uitgeest april 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.uitgeest.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Uitgeest. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Uitgeest zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Uitgeest
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Uitgeest zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten met een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5475), dan is jouw winst al €1149,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 650.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Uitgeest liggen tussen om en nabij de €4800 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 2710 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €609,75 (prijspeil april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Uitgeest bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118706€3525 – €4275€400
2283011€5050 – €5825€500
3327016€6075 – €6175€875
4397016€6525 – €6650€940
5453019€7050 – €7200€1000
6517021€7425 – €8050€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Uitgeest achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uitgeest bedraagt 3020 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Uitgeest?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uitgeest

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Uitgeest vergelijken? Op basis van onderstaande tips vind je in enkele stappen een professionele monteur in jouw omgeving. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Uitgeest.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Uitgeest.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Uitgeest op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een regionaal project (Uitgeest)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 1910, 1911).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!