Zonnepanelen Heiloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Heiloo? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze website doorzoek jij waardevolle tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heiloo!

zonnepanelen installateur 1851
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeiloo
Postcode1851
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heiloo juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.heiloo.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Heiloo. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Heiloo kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Heiloo
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Heiloo zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan is het voordeel al €1065,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Heiloo komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie of NLE betaal je hiervoor wel €666 (onkosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Heiloo bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3425 – €4425€400
2298011€5100 – €5850€650
3328015€6050 – €6250€725
4401017€6325 – €6600€950
5447019€7075 – €7225€970
6515023€7625 – €7875€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Heiloo vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heiloo is 3000 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Heiloo?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heiloo

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Heiloo vergelijken? Via onderstaande tips kies jij in korte tijd een goede monteur in je postcoderoos. Veel leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de aard van het huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Heiloo.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Heiloo.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heiloo op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het zonnestroom uit de buurt (Blockhovepark, Heiloo Noord-West, Heiloo-Midden, Heiloo-West, Stationsomgeving, Ypestein, Heiloo-Oost, Heiloo Zuid-West)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 1850, 1851, 1852, 1853, 1906).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!