Zonnepanelen Bergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Bergen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Middels het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij deze website bekijk je accurate toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Bergen!

zonnepanelen installateur 1861
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1861
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergen juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.bergen-nh.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bergen Noord-Holland. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Bergen Noord-Holland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bergen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bergen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Zo’n 550.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bergen schommelen tussen de €5000 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bergen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3400 – €4325€410
2271013€5250 – €5700€600
3328014€6025 – €6250€700
4416017€6500 – €6775€880
5464019€6950 – €7275€980
6499021€7600 – €8150€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Bergen achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergen bedraagt 2990 kWh. Dit staat voor plusminus 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Bergen?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bergen vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vergelijk jij in korte tijd een professionele vakspecialist in jouw omgeving. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Bergen.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bergen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een regionaal project (Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 1860, 1861, 1862).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!