Zonnepanelen Schoorl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Schoorl? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Met de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Door het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze pagina vind jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Schoorl!

zonnepanelen installateur 1871
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1871
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schoorl juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.bergen-nh.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Bergen Noord-Holland. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Bergen Noord-Holland zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Schoorl
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Schoorl kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan loopt dit al op tot €1039,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Schoorl fluctueren tussen de €4200 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa plusminus 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Schoorl kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3500 – €4425€430
2299013€5050 – €5600€650
3333015€6000 – €6075€825
4400017€6450 – €6650€910
5456019€6975 – €7225€960
6504021€7675 – €8075€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Schoorl lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schoorl bedraagt 2990 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Schoorl?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schoorl

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Schoorl vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb jij in enkele stappen een uitstekende leverancier in jouw streek. Veel specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type huis. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Schoorl.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schoorl op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1870, 1871).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!