Zonnepanelen Egmond-Binnen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Egmond-Binnen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Via zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Wegens het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze vergelijker lees jij waardevolle toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Egmond-Binnen!

zonnepanelen installateur 1935
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1935
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Egmond-Binnen juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.bergen-nh.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Bergen Noord-Holland. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Bergen Noord-Holland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Egmond-Binnen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Egmond-Binnen zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5100), dan is jouw winst al €1071. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Egmond-Binnen fluctueren tussen de €4700 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en Nuon betaal je daarvoor zo’n €641,25 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Egmond-Binnen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3650 – €4200€420
2309012€5275 – €5825€625
3322015€6050 – €6050€775
4414018€6500 – €6750€910
5453019€7000 – €7200€990
6484022€7575 – €7950€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Egmond-Binnen tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Egmond-Binnen bedraagt 2990 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Egmond-Binnen?

Voor het leggen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-egmond-binnen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Egmond-Binnen vergelijken? Via het onderstaande stappenplan heb jij vandaag nog een betrouwbare leverancier in de buurt. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Egmond-Binnen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Egmond-Binnen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1935).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!