Zonnepanelen Castricum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Castricum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij onze website doorzoek je waardevolle informatie over zonnepanelen kopen in Castricum!

zonnepanelen installateur 1901
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1901
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Castricum juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.castricum.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Castricum. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Castricum is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Castricum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Castricum kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan is jouw winst al €997,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Castricum schommelen tussen de €5400 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2830 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie of Oxxio betaal je hiervoor wel €636,75 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Castricum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3600 – €4450€400
2287013€5175 – €5625€625
3343016€5975 – €6275€825
4407017€6425 – €6625€890
5440020€6950 – €7200€970
6495021€7700 – €8175€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Castricum lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Castricum is 2900 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Castricum?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-castricum

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Castricum vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek je vandaag nog een uitstekende vakman in de buurt. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de aard van het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Castricum.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Castricum.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Castricum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit stroom van panelen in de buurt (Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1900, 1901, 1902, 1906, 1911).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente