Zonnepanelen Egmond aan Zee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Egmond aan Zee? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Middels krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij deze website check jij accurate tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Egmond aan Zee!

zonnepanelen installateur 1931
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Egmond aan Zee april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.bergen-nh.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Bergen Noord-Holland. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Bergen Noord-Holland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Egmond aan Zee
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Egmond aan Zee kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is jouw winst al €1060,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Grofweg 750.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Egmond aan Zee liggen tussen de €4100 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2830 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €636,75 (onkosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Egmond aan Zee kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3425 – €4375€440
2281013€5150 – €5800€625
3352015€6025 – €6250€800
4393016€6550 – €6775€940
5462020€6975 – €7250€970
6481021€7650 – €8175€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Egmond aan Zee tref jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Egmond aan Zee bedraagt 2990 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Egmond aan Zee?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-egmond-aan-zee

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Egmond aan Zee vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs tref je in een zeer korte periode een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Verschillende monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Egmond aan Zee.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Bergen Noord-Holland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Egmond aan Zee op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1930, 1931).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!