Zonnepanelen Wijdemeren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wijdemeren? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van deze pagina tref je omvangrijke toelichtingen over zonnepanelen kopen in Wijdemeren!

zonnepanelen installateur 1231
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijdemeren juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.wijdemeren.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Wijdemeren. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Wijdemeren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Wijdemeren
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wijdemeren kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan profiteer je al van een korting van €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wijdemeren liggen tussen om en nabij de €4000 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €621 (tarief juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wijdemeren bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3400 – €4200€440
2272011€5300 – €5600€575
3341015€5900 – €6125€725
4390017€6350 – €6800€920
5460019€7000 – €7175€990
6515022€7600 – €7800€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Wijdemeren bekijk je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijdemeren is 3270 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Wijdemeren?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijdemeren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Wijdemeren vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kies jij vandaag nog een betrouwbare specialist in je postcoderoos. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Wijdemeren.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Wijdemeren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wijdemeren op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg)? Dan kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1230, 1231).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente