Zonnepanelen Ouder-Amstel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Ouder-Amstel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Middels het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website tref jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Ouder-Amstel!

zonnepanelen installateur 1191
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ouder-Amstel juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.ouder-amstel.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente Ouder-Amstel. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Ouder-Amstel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ouder-Amstel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ouder-Amstel kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan bedraagt dit al €1123,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer een half miljoen woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ouder-Amstel schommelen tussen de €4000 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Nuon betaal je hiervoor wel €690,75 (onkosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ouder-Amstel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3675 – €4375€400
2310013€5275 – €5675€500
3342016€6000 – €6050€825
4404016€6450 – €6725€890
5470019€7100 – €7300€1010
6485021€7600 – €7825€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Ouder-Amstel vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ouder-Amstel is 2960 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Ouder-Amstel?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ouder-amstel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Ouder-Amstel vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten zoek je in korte tijd een professionele specialist in je woonplaats. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het type woning. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Ouder-Amstel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ouder-Amstel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ouder-Amstel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Wijk 00)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1190, 1191).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente