Zonnepanelen Ankeveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ankeveen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Mede door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je accurate aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Ankeveen!

zonnepanelen installateur 1244
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1244
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ankeveen februari 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.wijdemeren.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Wijdemeren. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Wijdemeren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ankeveen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ankeveen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan is jouw winst al €1076,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ankeveen fluctueren tussen de €5000 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €654,75 (tarieven februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ankeveen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120806€3625 – €4200€410
2307011€5175 – €5650€550
3333014€6100 – €6100€800
4409016€6450 – €6650€910
5436020€7000 – €7150€1000
6489022€7625 – €7875€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Ankeveen bekijk je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ankeveen bedraagt 3270 kWh. Dit staat voor circa 12 panelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ankeveen?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ankeveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ankeveen vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vergelijk jij moeiteloos een deskundige specialist in de regio. Het merendeel van de monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type huis. Het soort woning (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Ankeveen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificering (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Wijdemeren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ankeveen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1244).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!