Zonnepanelen Amstelveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Amstelveen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij accurate aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Amstelveen!

zonnepanelen installateur 1181
 • Lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmstelveen
Postcode1181
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Amstelveen april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.amstelveen.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Amstelveen. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Amstelveen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Amstelveen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Amstelveen zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5900), dan is jouw winst al €1239. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,05 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 550.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (april 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Amstelveen komen doorgaans uit tussen de €4000 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen genereert om en nabij 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €621 (onkosten april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Amstelveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117906€3625 – €4475€430
2285013€5075 – €5900€600
3353016€5950 – €6025€875
4415017€6475 – €6725€880
5459020€7075 – €7150€970
6517022€7575 – €7925€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Amstelveen tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amstelveen bedraagt 2910 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Amstelveen?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-amstelveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Amstelveen vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk je vandaag nog een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Tal van aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Amstelveen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Amstelveen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Amstelveen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Amstelveen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1422, 1432).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!