Zonnepanelen Breukeleveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Breukeleveen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina tref jij handige details over zonnepanelen kopen in Breukeleveen!

zonnepanelen installateur 3625
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode3625
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Breukeleveen juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.wijdemeren.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Wijdemeren. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Wijdemeren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Breukeleveen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Breukeleveen kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5700), dan is het belastingvoordeel al €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 750.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Breukeleveen liggen tussen de €5100 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op plusminus 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of NLE betaal je daarvoor ongeveer €684 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Breukeleveen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3625 – €4300€430
2282011€5150 – €5650€500
3350015€5975 – €6050€725
4406016€6450 – €6675€950
5434020€7100 – €7150€960
6508022€7450 – €7900€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Breukeleveen bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Breukeleveen is 3270 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Breukeleveen?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-breukeleveen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Breukeleveen vergelijken? Met het onderstaande stappenplan kies je zonder problemen een betrouwbare specialist in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer duidelijk het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Breukeleveen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Wijdemeren.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Breukeleveen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1231, 3625).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!