Zonnepanelen Nederhorst den Berg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nederhorst den Berg? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze tool lees jij praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nederhorst den Berg!

zonnepanelen installateur 1394
 • Snelle terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1394
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nederhorst den Berg april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.wijdemeren.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Wijdemeren. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Wijdemeren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Nederhorst den Berg
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nederhorst den Berg kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5200), dan is het belastingvoordeel al €1092. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 750.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nederhorst den Berg fluctueren tussen de €4300 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en NLE betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (tarief april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nederhorst den Berg kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120807€3450 – €4475€420
2283011€5125 – €5750€675
3350015€5975 – €6250€725
4388017€6300 – €6725€920
5452019€7000 – €7225€960
6520022€7600 – €8200€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Nederhorst den Berg achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederhorst den Berg is 3270 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Nederhorst den Berg?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nederhorst-den-berg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nederhorst den Berg vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs heb je snel en eenvoudig een uitstekende expert in jouw streek. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Nederhorst den Berg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Wijdemeren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nederhorst den Berg op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van panelen in de buurt (s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 1394).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!