Zonnepanelen Hilversum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hilversum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze website bekijk je veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Hilversum!

zonnepanelen installateur 1201
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Postcode1201
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hilversum juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.hilversum.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hilversum. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Hilversum zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hilversum
Direct zonnepanelen bestellen? In Hilversum kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een lage rente een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5100), dan pak je al €1071. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Zo’n 500.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hilversum variëren tussen de €4100 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert ongeveer 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en NLE betaal je daarvoor zo’n €668,25 (tarief juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Hilversum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117006€3700 – €4200€380
2284012€5025 – €5625€650
3350014€5950 – €6175€750
4395018€6400 – €6625€890
5438019€7075 – €7300€1010
6488023€7625 – €8125€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Hilversum achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hilversum bedraagt 2730 kWh. Dit staat voor plusminus 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Hilversum?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hilversum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hilversum vergelijken? Met onze stappenplan zoek je zonder problemen een deskundige installateur in jouw omgeving. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Hilversum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Hilversum.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hilversum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Centrum, Noordwest, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Hilversumse Meent, Landelijk gebied)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 1200, 1201, 1202, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1221, 1222, 1223, 1403).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!