Zonnepanelen s-Graveland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in s-Graveland? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website check je veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in s-Graveland!

zonnepanelen installateur 1243
 • Lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1243
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Graveland juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.wijdemeren.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Wijdemeren. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Wijdemeren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in s-Graveland
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In s-Graveland kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5100), dan bedraagt dit al €1071. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 800.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in s-Graveland liggen tussen om en nabij de €4100 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €652,5 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in s-Graveland kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3500 – €4325€430
2304011€5125 – €5700€575
3323014€6100 – €6175€800
4415017€6325 – €6625€950
5457020€7000 – €7300€1000
6505022€7450 – €7975€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck s-Graveland check jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Graveland bedraagt 3270 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in s-Graveland?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-graveland

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in s-Graveland vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een professionele monteur in jouw omgeving. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk expliciet het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in s-Graveland.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Wijdemeren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in s-Graveland op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1243).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!