Zonnepanelen Loosdrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Loosdrecht? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze tool ontdek jij actuele gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Loosdrecht!

zonnepanelen installateur 1231
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loosdrecht april 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.wijdemeren.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Wijdemeren. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Wijdemeren zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Loosdrecht
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Loosdrecht zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan bedraagt dit al €1060,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Loosdrecht schommelen tussen de €4000 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €648 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Loosdrecht kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3650 – €4250€440
2274013€5125 – €5775€675
3339015€6025 – €6175€800
4402016€6375 – €6725€950
5439020€7075 – €7175€1030
6508021€7475 – €7875€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Loosdrecht vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loosdrecht is 3270 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Loosdrecht?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loosdrecht

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Loosdrecht vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vergelijk je in korte tijd een professionele monteur in je postcodegebied. De meeste aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van het huis. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Loosdrecht.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook op certificering (zoals IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Wijdemeren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Loosdrecht op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 1230, 1231).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!