Zonnepanelen Steyl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Steyl? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van onze tool tref je accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Steyl!

zonnepanelen installateur 5935
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5935
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steyl mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.venlo.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Venlo. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Venlo zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Steyl
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Steyl kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg een half miljoen woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Steyl liggen tussen om en nabij de €4900 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op plusminus 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Pure Energie betaal je al snel €697,5 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Steyl kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3475 – €4275€420
2281013€5200 – €5825€550
3354014€6025 – €6125€825
4399016€6400 – €6750€910
5464019€6975 – €7200€960
6519023€7700 – €7850€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Steyl vind je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steyl is 3000 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Steyl?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steyl

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Steyl vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek je zonder problemen een deskundige specialist in de buurt. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan erkend zonnepanelen advies in Steyl.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Venlo.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Steyl op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5935).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!