Zonnepanelen Arcen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Arcen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze pagina vind je praktische aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Arcen!

zonnepanelen installateur 5944
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5944
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Arcen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.venlo.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Venlo. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Venlo zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Arcen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Arcen kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen heel voordelig een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4975), dan bedraagt dit al €1044,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 700.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Arcen komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 2720 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €612 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Arcen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120106€3600 – €4200€420
2283011€5050 – €5725€625
3356015€6075 – €6200€775
4415017€6350 – €6625€940
5457020€6950 – €7150€1000
6490022€7675 – €8100€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Arcen tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arcen is 3000 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle investeerders kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Arcen?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-arcen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Arcen vergelijken? Geholpen door onze stappenplan zoek je moeiteloos een uitmuntende monteur in jouw streek. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Arcen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Venlo.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Arcen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een project in je eigen buurt (Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 5944).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!