Zonnepanelen Lomm kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lomm? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij praktische informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lomm!

zonnepanelen installateur 5943
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5943
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lomm mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.venlo.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Venlo. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Venlo zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Lomm
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lomm kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4950), dan is het belastingvoordeel al €1039,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus een half miljoen huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lomm schommelen tussen de €4100 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in plusminus 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Oxxio betaal je al snel €609,75 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lomm is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3650 – €4425€430
2281012€5175 – €5800€525
3358014€6100 – €6050€875
4382017€6450 – €6650€910
5447019€7075 – €7125€1030
6484023€7650 – €7875€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Lomm tref je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lomm bedraagt 3000 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Lomm?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lomm

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lomm vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs tref je zonder problemen een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Lomm.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Venlo.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lomm op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een regionaal project (Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 5943).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!