Zonnepanelen Tegelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Tegelen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze website bekijk je bruikbare adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Tegelen!

zonnepanelen installateur 5931
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5931
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tegelen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.venlo.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Venlo. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Venlo is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Tegelen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Tegelen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4875), dan bedraagt dit al €1023,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,06 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tegelen schommelen tussen de €4900 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in plusminus 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Pure Energie betaal je al snel €695,25 (prijs mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Tegelen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118708€3550 – €4425€390
2308011€5025 – €5800€500
3352014€5950 – €6100€725
4399017€6450 – €6600€950
5463020€7050 – €7200€1010
6495023€7525 – €7975€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Tegelen bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tegelen is 3000 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Tegelen?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tegelen

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Tegelen vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten tref je in een zeer korte periode een erkende vakspecialist in je woonplaats. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Tegelen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om naam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificering (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Venlo.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tegelen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5930, 5931, 5932).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!