Zonnepanelen Belfeld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Belfeld? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina lees jij veelzijdige tips aangaande zonnepanelen kopen in Belfeld!

zonnepanelen installateur 5951
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5951
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Belfeld mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.venlo.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Venlo. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Venlo zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Belfeld
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Belfeld zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5000), dan loopt dit al op tot €1050. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 600.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Belfeld schommelen tussen de €4300 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Powerpeers betaal je hiervoor wel €614,25 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Belfeld kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117607€3550 – €4475€390
2275013€5125 – €5600€650
3360015€6050 – €6250€775
4395017€6400 – €6750€910
5439019€6975 – €7275€980
6513021€7675 – €7875€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Belfeld tref je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Belfeld is 3000 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Belfeld?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-belfeld

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Belfeld vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan heb je in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in je woonplaats. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Belfeld.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Venlo.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Belfeld op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een project in je eigen buurt (Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5950, 5951).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!