Zonnepanelen Velden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Velden? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van onze vergelijker tref je actuele aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Velden!

zonnepanelen installateur 5941
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5941
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Velden mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.venlo.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Venlo. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Venlo zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Velden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Velden kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4925), dan bedraagt dit al €1034,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Velden variëren tussen de €5100 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert circa 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €607,5 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Velden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3625 – €4325€410
2306011€5050 – €5700€625
3346015€5925 – €6025€800
4400018€6525 – €6600€920
5448019€7075 – €7200€990
6490023€7650 – €7925€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Velden check jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velden is 3000 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Velden?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-velden

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Velden vergelijken? D.m.v. onderstaande tips kies jij in korte tijd een deskundige vakman in jouw omgeving. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Velden.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Venlo.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Velden op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Venlo-Centrum, Venlo-Zuid, Venlo-Oost-Noord, Venlo-Noord, Venlo-Oost-Zuid, Het Ven, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Blerick-Zuid, Vossener, Klingerberg, Hout-Blerick, Boekend, Trade-Port, Tegelen-Centrum, Op de Hei, Steyl, Velden, Lomm, Arcen, Belfeld)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5940, 5941).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!