Zonnepanelen Velsen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Velsen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Door de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze tool bekijk jij accurate details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Velsen!

zonnepanelen installateur 1991
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Velsen april 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.velsen.nl check jij de spelregels in de gemeente Velsen. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Velsen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Velsen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Velsen kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5525), dan loopt dit al op tot €1160,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al ruim 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (april 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Velsen liggen tussen de €4800 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Vandebron betaal je hiervoor wel €614,25 (onkosten april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Velsen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3650 – €4275€380
2301011€5150 – €5775€500
3337015€5925 – €6050€875
4401017€6550 – €6700€910
5458020€6900 – €7125€1030
6512023€7675 – €8200€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Velsen lees jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velsen is 2720 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Velsen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-velsen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Velsen vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk je moeiteloos een uitmuntende installateur in de regio. Diverse bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Velsen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificering (zoals CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Velsen.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Velsen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 1990, 1991, 1992).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente