Zonnepanelen Velserbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Velserbroek? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Via krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met deze pagina tref je omvangrijke informatie over zonnepanelen kopen in Velserbroek!

zonnepanelen installateur 1991
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Velserbroek juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.velsen.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Velsen. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Velsen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Velserbroek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Velserbroek kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5250), dan loopt dit al op tot €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 500.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Velserbroek fluctueren tussen de €4600 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2910 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €654,75 (onkosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Velserbroek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3600 – €4200€440
2306011€5100 – €5700€675
3352014€5950 – €6275€825
4382016€6325 – €6675€910
5468019€6950 – €7250€990
6488023€7400 – €8075€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Velserbroek tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velserbroek is 2720 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Velserbroek?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-velserbroek

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Velserbroek vergelijken? D.m.v. het advies hieronder heb jij snel en eenvoudig een goede installateur in de buurt. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf het soort woning. Het genre dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Velserbroek.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Velsen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Velserbroek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1990, 1991, 1992).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!