Zonnepanelen Driehuis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Driehuis? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Geholpen door het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze website ontdek je omvangrijke gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Driehuis!

zonnepanelen installateur 1985
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1985
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Driehuis april 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.velsen.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Velsen. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Velsen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Driehuis
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Driehuis kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5225), dan profiteer je al van een korting van €1097,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 600.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Driehuis liggen tussen de €4500 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert grofweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €652,5 (prijspeil april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Driehuis bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3650 – €4300€410
2303013€5200 – €5600€550
3345015€5925 – €6275€775
4416018€6375 – €6600€880
5434019€6950 – €7300€1000
6509022€7675 – €7975€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Driehuis zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Driehuis bedraagt 2720 kWh. Dit staat voor plusminus 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Driehuis?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-driehuis

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Driehuis vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een erkende vakman in je postcodegebied. Sommige aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Driehuis.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Velsen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Driehuis op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1985).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!