Zonnepanelen IJmuiden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in IJmuiden? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door deze pagina check je actuele info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in IJmuiden!

zonnepanelen installateur 1971
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1971
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen IJmuiden april 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.velsen.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Velsen. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Velsen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in IJmuiden
Direct zonnepanelen bestellen? In IJmuiden zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5175), dan is het voordeel al €1086,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 550.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in IJmuiden komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pakweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €648 (kosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in IJmuiden kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3400 – €4350€420
2300011€5200 – €5650€650
3328015€5950 – €6050€875
4409018€6450 – €6850€900
5470019€7100 – €7250€960
6499022€7550 – €8100€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck IJmuiden vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in IJmuiden is 2720 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde investeerders installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in IJmuiden?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ijmuiden

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in IJmuiden vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek jij in een zeer korte periode een goede specialist in je postcoderoos. Een aantal aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in IJmuiden.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook certificering (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Velsen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in IJmuiden op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!