Zonnepanelen Velsen-Zuid kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Velsen-Zuid? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze website tref jij bruikbare tips aangaande zonnepanelen kopen in Velsen-Zuid!

zonnepanelen installateur 1981
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1981
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Velsen-Zuid juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.velsen.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Velsen. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Velsen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Velsen-Zuid
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Velsen-Zuid kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan bedraagt dit al €1092. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Velsen-Zuid liggen tussen om en nabij de €4100 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op grofweg 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Qurrent betaal je al snel €650,25 (prijspeil juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Velsen-Zuid is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3500 – €4450€440
2281013€5000 – €5900€550
3325016€5925 – €6150€850
4417018€6500 – €6600€930
5453019€6900 – €7200€990
6494023€7550 – €7825€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Velsen-Zuid tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velsen-Zuid is 2720 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Velsen-Zuid?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-velsen-zuid

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Velsen-Zuid vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan heb je moeiteloos een goede expert in jouw streek. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Velsen-Zuid.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Velsen.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Velsen-Zuid op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Velsen-Zuid en Driehuis, IJmuiden-Noord, IJmuiden-Zuid, IJmuiden-West, Zee- en Duinwijk, Velsen-Noord, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Spaarndammerpolder)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1980, 1981).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!